Praktijkinformatie

Praktische informatie

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur (behalve woensdagmiddag).

Afspraak maken:

Wanneer u belt voor een afspraak, zal de assistente u een aantal vragen stellen. Ze doet dit om vast te stellen of er sprake is van spoed en om de lengte van het consult te bepalen. Zo kunnen we spreekuren beter inplannen. Een standaard afspraak is 10 minuten. Binnen deze 10 minuten behandelt de huisarts één klacht of 2 kleine klachten. Heeft u meerdere klachten of heeft u meer tijd nodig, geeft u dit dan door aan de assistente.

.

U kunt ook gebruik maken van een E-(mail)consult voor korte (niet spoedeisende) vragen, waarvoor u niet persé op het spreekuur hoeft te komen. Wij streven ernaar uw bericht binnen 2 werkdagen te beantwoorden. U moet wel eerst zijn aangemeld voor het patiënten portaal.

.
Indien de huisarts dit nodig vindt, kan zij ook een consult via beeldbellen met u inplannen (indien u niet naar de praktijk kunt/mag komen).
.
Uitslag na onderzoek
Wij adviseren u om na 5 werkdagen zelf telefonisch contact op te nemen met de praktijk voor uw uitslag. Wij kunnen niet alle patiënten actief benaderen voor uitslagen.
.

Bereikbaarheid praktijk:

De praktijk is elke dag telefonisch bereikbaar tussen 8.00-12.00 uur en tussen 14.00-17.00 uur (behalve op woensdagmiddag). U kunt dan bellen voor het maken van een afspraak op één van onze spreekuren, vragen om medisch advies of andere vragen stellen aan de assistente.

 

Tussen 12.00 en 14.00 uur is de praktijk telefonisch alleen bereikbaar voor spoedgevallen (keuze 1).
.

Spoedgevallen:

Bij spoed kunt u altijd terecht. Na een triage zal de assistente samen met de huisarts inschatten welke hulp nodig is: waar, wanneer en door wie.
.
Bij spoed: bel 043-321 63 00 en kies dan een 1. Indien wij afwezig zijn wordt u automatisch doorgeschakeld naar de vervangend arts/huisartsenpost.

 

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus wanneer uw of iemand anders leven in direct gevaar is.

Avond-, nacht- en/of weekendzorg:

Voor spoedzorg tussen 17.00 en 08.00 uur en de weekenden belt u met de Huisartsenpost Maastricht & Heuvelland: 043 – 387 77 77,
.
Adres Huisartsenpost Maastricht & Heuvelland:

P. Debyelaan 25
6229 HX Maastricht
www.hapmaastricht.nl

Waarneming:

Op maandag wordt de praktijk waargenomen door mevrouw drs. L. Vuurman.

Op woensdagmiddag is de praktijk gesloten i.v.m. administratieve werkzaamheden. De patiëntenzorg wordt dan waargenomen door huisarts Nicolaï en huisarts Buysrogge:
.

   • Mevrouw drs. S. Nicolaï (tel.nummer 043 – 321 29 60)
   • De heer drs. J-P. Buysrogge (tel.nummer 043 – 321 46 21)

.
Dit geldt ook bij vakanties en afwezigheid door andere redenen.

Herhaalrecepten:

Herhaalrecepten kunt u aanvragen:
.

   • Via onze receptenlijn. Bel ons telefoonnummer 043-321 63 00 en kies dan een 2. U kunt de gehele dag uw medicatie bestellen. Wilt u de volgende gegevens doorgeven: uw naam, geboortedatum, naam medicijn, gebruik/dosering en wel/niet bezorging. De aangevraagde herhaalrecepten kunt u dan twee werkdagen later ophalen bij de apotheek.
    .
   • Via ons patiënten portaal; voor uw chronische medicatie. U moet wel eerst zijn aangemeld voor het portaal, dit kunt u via de assistente regelen.

Telemonitoring en thuismetingen:

Wij bieden als praktijk in verschillende gevallen de mogelijkheid om metingen thuis uit te voeren. Dit wordt ook wel telemonitoring genoemd. Voorbeelden hiervan zijn het monitoren van het hartritme met behulp van een holter of een (24 uurs-)bloeddrukmeting. U krijgt in zo’n geval van onze praktijk de apparatuur mee naar huis en de instructies om op verantwoorde wijze zelf de meting uit te voeren.

Vakantieplanning

Op de onderstaande data zijn wij afwezig (i.v.m. vakantie en afwezigheid door andere redenen):

.

 • 1 t/m 5 mei 2023
 • 17 juli t/m 4 augustus 2023

.
De praktijk wordt dan waargenomen door:
.

    • Mevrouw drs. S. Nicolaï (tel.nummer 043 – 321 29 60)
    • De heer drs. J-P. Buysrogge (tel.nummer 043 – 321 46 21)
     .

Bij herhaalrecepten in deze periode graag bellen met bovenstaande praktijken, niet per e-mail!

Inschrijven nieuwe patiënt

Inschrijven
.
Wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt in onze praktijk? Wij plannen graag een kennismakingsgesprek met u in. Leest u eerst dit bericht i.v.m. de patiëntenstop.Leest

.
Om het overstappen van de ene naar de andere huisarts in goede banen te leiden, is er de brochure wisselen van huisarts. Indien u wisselt van huisarts, wordt uw dossier beveiligd overgedragen.

Klacht over de praktijk

Klachtenregeling
.
Vanzelfsprekend doen de medewerkers van onze praktijk er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Wij willen ons werk graag professioneel uitvoeren en vinden het belangrijk dat u ons vertrouwt.

Bent u desondanks niet tevreden of heeft u een klacht, laat ons dit weten!  Graag gaan we met u in gesprek en zoeken we samen naar een oplossing.
Klik hier voor ons online klachtenformulier.

Mocht u desondanks niet naar tevredenheid zijn geholpen of is het probleem niet naar tevredenheid opgelost, dan kunt u zich laten ondersteunen door de klachtenregeling van de SKGE, klik hier.

Uitwisseling medische gegevens

Via het Landelijk Schakel Punt (LSP) kunnen artsen uw relevante medische gegevens inzien. Bijvoorbeeld als u op de huisartsenpost komt of in een ziekenhuis. U kunt via dit formulier aan ons aangeven of u wil dat we uw gegevens wel of juist niet aan het LSP moeten aanbieden.
.
Als u het invult en bij ons inlevert, verzorgen wij de rest. Iedereen die via het LSP in uw
dossier kijkt wordt geregistreerd, zodat u altijd kunt (laten) nagaan wie en om welke reden in uw dossier heeft gekeken. Kijken in uw dossier kan pas nadat u toestemming heeft gegeven.
.
U kunt altijd uw toestemming weer intrekken.
.
Kijk voor meer informatie over het uitwisselen van medische gegevens via het LSP op www.volgjezorg.nl.

Reizigersadvies

Voor reizigersadvies verwijzen wij u naar:

 

Apotheek De Fronten
Victor de Stuersstraat 15 in Maastricht
T 043-2086026
https://www.apotheekdefronten.nl/

.
Servicepunt St. Pieter
Glacisweg 30L in Maastricht
T 043-3215900

Rijbewijskeuring

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft kunt u een afspraak maken met een van de huisartsen in onze praktijk. U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.

Translate »
Call Now Button